Zonnewende retreat 20-23 Juni 2019

Zonnewende Retreat met Marianne en Mirjam

20-23 Juni in Drenthe

“Her – Inneren” van het vrouwelijke deel in onszelf

Het Eren van het vrouwelijke deel in onszelf

Wat betekent het om vrouw te zijn in deze tijd?

Hoe ziet het vrouwelijke deel in jou eruit?

Waar is het verstoten/(vergeten)? Waar is het geëerd?

Voel je welkom om samen in een kleine groep vrouwen (max 8) een 3-tal dagen rondom de zonnewende samen te komen om elkaar te voeden, inspireren en ondersteunen in ons vrouw zijn. 

We wonen inmiddels al weer een tijdje bij elkaar in de buurt, allebei aan een kant van de Hunebed Highway, vlakbij de prachtige bossen van Gieten/Gasselte. We kennen elkaar vanaf het moment dat we samen begonnen met lichtpuntwerk, 16 jaar geleden, en hebben door de jaren heen ons pad verbreedt en verdiept en heel wat lief en leed met elkaar gedeeld. Nu is de tijd rijp om een programma aan te bieden waar we ons hart aan hebben verbonden. 

Een thema voor ons beiden is dat de vrouwelijke kracht ons inspireert tot leven buiten het lineaire tijds-denken waar onze maatschappij van doordrongen is. Het economische model waar we in leven is grotendeels gericht op snelheid, grootschaligheid, winst maken: met uitputting op allerlei vlakken als gevolg. 

De natuur eert de tijd die er nodig is voor iets. Het ontkiemt in haar eigen tempo en groeit niet sneller dan het gaat. Groeien betekent de tijd z’n werk laten doen en de kwaliteit van de verschillende seizoenen eren. Wij asocieren de vrouwelijke kwaliteiten met dit groeiproces. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om ruimte te maken voor deze vrouwelijk kracht/kwaliteit in een wereld waar tijd vaak gelijk staat aan geld.

Centraal in ons retreat staat het ritueel voor ‘de Godin ’, een ritueel dat ons in verbinding brengt met de kracht en kwaliteiten van onze vrouwelijkheid. We zullen dit ritueel doen op de dag van de Zonnewende en we bereiden ons voor o.a. door middel van vertraging, oefeningen en meditatie. Zo maken we ruimte in onszelf om, buiten de lineaire tijd om, contact te kunnen maken met de magische dimensie, een plek waar we een dieper contact met onszelf en het geheel kunnen ervaren. Ons vrouwelijk deel heeft vanouds een bijzondere connectie met die magische dimensie. Door de snelheid van alle dag is het echter moeilijker voor ons geworden om met deze dimensie in contact te komen.  We hebben ruimte, tijd en elkaar nodig om weer in die afgestemde ruimte te kunnen komen.

We hebben allebei in Drenthe onze eigen unieke plek gecreëerd in co creatie met de natuur. Een plek met ruimte voor insecten, dieren, wilde bloemen en planten, vruchtbomen, bessestruiken, groenten. Beide plekken zullen op hun unieke manier bijdragen aan ons retreat. 

Ingrediënten waar we mee werken:

Ervaringsoefeningen (contact met de natuur, vertraging, zintuigen, aanraking, focussen)

Godinnenkracht en Tempel ritueel (Sri Vidya Devi Puja, vuur ritueel, bad ritueel)

Proceswerk (deelronde, ademhalings oefeningen, inquiery, voice dialogue, etc.)

Meditatie (Tandava, oefeningen in zelfbeminning, lichaamsbewustzijn)

Praktische gegevens

Aankomst:

donderdag 20 juni tussen 11.00 en 12.00 uur

Vertrek:

Zondag 23 juni 17.00 uur

Kosten

350 euro (all in)  

Aanmelden

Bij Marianne Haslinghuis (marianne.haslinghuis@gmail.com) of Mirjam Visser (shakti@mirjamvisser.com)

Als je vragen hebt of meer informatie wilt, neem contact met ons op via de email, dan kunnen we een belafspraak met je maken.

Verder

Je kunt kiezen waar je wilt slapen, of bij Mirjam of bij Marianne.

Het is wat primitief, back to basic zeg maar, we hebben geen aparte slaapkamers, je slaapt dus bij elkaar in de blokhut (die we allebei hebben als extra logeerruimte) of je kan een tentje meenemen die je in de tuin kan neerzetten. We koken gezamenlijk (gedeeltelijk) macrobiotisch (onder begeleiding van Marianne uiteraard..).