lichaamsgerichte therapie

Ik geef o.a. sessies massagetherapie, lichaamsgerichte therapie, en “anointing” sessies. Een van mijn werkgebieden als lichaamsgericht therapeut is het contact herstellen met het lichaam na seksueel trauma.

Massagetherapie
Ik geef sessies massagetherapie, waarbij ik werk met o.a. bewegingstechnieken, stretching, thai yoga massage, diepe weefsel technieken, esalen techniek, ademhaling, oefeningen, emoties. We kunnen kijken naar de ‘structuur’ van je lichaam en je karakterstijl: hoe heeft het gezin van herkomst je beïnvloedt, waar zit de spanning in je lichaam, hoe sta je, hoe zit je, hoe loop je, hoe beweeg je. We onderzoeken lichamelijke klachten en kijken daarbij naar het grotere verband, waar komt de klacht oorspronkelijk vandaan en wat kan je zelf veranderen.

Lichaamsgerichte therapie
Ingrijpende gebeurtenissen in ons leven kunnen een grote impact op ons hele wezen hebben. Het lichaam heeft vaak een manier gevonden om hier mee om te gaan. Deze overlevingsstrategieën kunnen heel verschillend zijn. Het kan zijn dat je lichaam letterlijk een bepaalde houding heeft aangenomen en dat je daardoor een chronische klacht hebt ontwikkeld. Het kan zijn dat je je lichaam minder bent gaan voelen en dat je vooral in je hoofd bent gaan leven. Het kan ook zijn dat je je emoties niet zo goed voelt of dat je gemakkelijk vertrekt uit de realiteit. Dit zijn vaak onbewuste processen.

Fysiek kan het zich bv uiten in te veel spanning in je spieren of juist een gevoel van weinig spierkracht, een oppervlakkige ademhaling, een wiebelige gronding, weinig stroming van energie in het lichaam, of vermoeidheid.                                                                          

Tijdens een lichaamsgerichte therapie sessie werken we bv met de aandacht naar het lichaam brengen, focussen, aanraking en eventueel massage, lichaamswerk, adem en beweging, druk en tegendruk. Je mag weer leren om de natuurlijke beweging van het lichaam te volgen die er voor zorgt dat dingen die zijn gaan vastzitten in beweging kunnen komen en door kunnen stromen. 

Therapeutische sessie
Ik geef therapie sessies gericht op proceswerk: sessies waarin we praten, ademen, voelen en waarin ik werk met verschillende technieken zoals o.a. voice-dialogue, emotioneel lichaamswerk, regressie, innerlijk kind werk, etc.

Anointing sessie
Als ‘anointing priestess’ of geur priesteres werk ik met de diep transformerende heilige tempel oliën van mijn dierbare zuster en hoge priesteres van de Emerald Temple, Diana DuBrow.

Voorafgaand aan de eerste sessie vindt altijd een intake gesprek plaats. Een intake is eigenlijk een wederzijdse kennismaking en in de intake worden je hulpvraag, je eventuele eerdere ervaringen met therapie en de werkwijze tijdens de sessies besproken, altijd met de focus op het lichaam.