lichaamsgerichte therapie

Diverse vormen van lichaamsgerichte therapie.

Ik geef o.a. sessies massagetherapie, lichaamsgerichte therapie, en anointing sessies. Een van mijn specialismen als lichaamsgericht therapeut is het contact herstellen met het lichaam na seksueel trauma.

Massagetherapie
Ik geef sessies massagetherapie, waarbij ik werk met o.a. bewegingstechnieken, stretching, thai yoga massage, diepe weefsel technieken, esalen techniek, ademhaling, oefeningen, emoties. We kunnen kijken naar de ‘structuur’ van je lichaam en je karakterstijl: hoe heeft het gezin van herkomst je beïnvloedt, waar zit de spanning in je lichaam, hoe sta je, hoe zit je, hoe loop je, hoe beweeg je. We onderzoeken lichamelijke klachten en kijken daarbij naar het grotere verband, waar komt de klacht oorspronkelijk vandaan en wat kan je zelf veranderen.

Lichaamsgerichte therapie
Wanneer gebeurtenissen op wat voor manier dan ook overweldigend zijn geweest, heeft het lichaam een manier gekozen om hier mee om te gaan. Deze overlevingsstrategieën kunnen heel verschillend zijn. Het kan zijn dat je je lichaam minder bent gaan voelen, dat je vooral in je hoofd bent gaan leven en je het leven vooral analyserend en rationaliserend benadert, het kan zijn dat je je emoties niet zo voelt of dat je gemakkelijk vertrekt uit de realiteit. Dit zijn vaak onbewuste processen.

Fysiek kan het zich uiten in te veel spanning in je spieren, of juist een gevoel van weinig spierkracht, een oppervlakkige ademhaling,  weinig gronding, weinig stroming van energie in het lichaam, of vermoeidheid.                                                                          

Tijdens een lichaamsgerichte therapie sessie werken we bv met de aandacht naar het lichaam brengen, focussen, aanraking en eventueel massage, lichaamswerk, adem en beweging, druk en tegendruk, adem en beweging.

Therapeutische sessie
Ik geef therapie sessies gericht op proceswerk: sessies waarin we praten, ademen, voelen en waarin ik werk met verschillende technieken zoals o.a. voice-dialogue, emotioneel lichaamswerk, regressie, innerlijk kind werk, etc.

Anointing sessie
Als ‘anointing priestess’ (ik heb hier nog geen goeie vertaling voor gevonden) werk ik met de diep transformerende heilige tempel oliën van mijn dierbare zuster en hoge priesteres van de Emerald Temple, Diana DuBrow.

voor alle sessies vindt een intake gesprek plaats. Een intake is een wederzijdse kennismaking en worden je hulpvraag, je eventuele eerdere ervaringen met therapie en de werkwijze tijdens de therapie besproken, altijd met de focus op het lichaam.