Priesteres

Sinds een aantal jaren ben ik als priesteres verbonden aan de 13 Moon Mysterie School,  de Sisterhood of the Rose (Maria Magdalena) en aan de Emerald Temple, waar ik als ‘anointing priestess’ opgeleid ben om met de heilige tempel oliën te werken. Ook ben ik priesteres in de lineage van Sri Vidya, een tantrische stroming waarin het vrouwelijke principe wordt gezien als de manifestatie waar alles uit voort komt. Een verademing voor mij (als dochter van een dominee), na eeuwenlang met een wrakende mannelijke god om de oren te zijn geslagen.

Duizenden jaren patriarchaat hebben ons aan de rand van de afgrond gebracht als het gaat over respectvol en met liefde omgaan met moeder aarde. Het is de allerhoogste tijd om de balans te herstellen tussen het vrouwelijke en het mannelijke principe in ons en om ons heen en de wonden te helen die er aan beide kanten ingeslagen zijn. Dat is geen eenvoudige missie weet ik uit eigen ervaring. Maar alle verandering begint bij jezelf. Als de gevoeligheid weer een plaats mag krijgen in zowel mannen als vrouwen en als het mannelijke en het vrouwelijke in wederzijds respect en liefde voor elkaar buigen en met elkaar samenwerken dan is er een betere wereld mogelijk. Ik kies voor onvoorwaardelijke liefde, elke keer weer, hoe groot de uitdagingen ook zijn en hoe moeilijk me dat soms ook valt.

Met deze achterliggende gedachte verbind ik me als priesteres middels ceremonie, puja, homam, mantra’s en meditatie met De Bron, met dat aspect van ons dat universeel en vol liefde is voor al wat leeft.