Mirjam

Na mijn opleiding aan de toneelschool Maastricht en mijn studie Theaterwetenschap heb ik o.a. als acteur en productieleider in het theater gewerkt bij diverse organisaties zoals Het Theaterfestival, De Nationale Opera en Ballet en Toneelgroep Amsterdam.

Een serieuze burn-out zorgde ervoor dat mijn leven totaal veranderde. Stond tot die tijd de buitenkant centraal in mijn leven, nu was de binnenkant aan de beurt. Emotioneel lichaamswerk (Lichtpuntwerk), psychotherapie, yoga, tantra, vrouwenwerk, het pad van de priesteres en diverse massagevormen hebben mij op dit verdiepende pad ondersteund en ondersteunen mij nog steeds. 

Mijn tegenwoordige werkzaamheden zijn divers van aard. Ik geef sessies lichaamsgerichte therapie en massagetherapie. Een van mijn werkgebieden als lichaamsgericht therapeut is het contact herstellen met het lichaam na seksueel trauma. Ik geef les op de Akademie voor Massage en Beweging en bij Esoterra, ik spreek boeken in voor Dedicon te Rijswijk en af en toe organiseer ik mijn eigen projecten waaronder bewustzijnsweken en -weekenden.

Het emotioneel lichaamsgerichte werk heb ik als geen ander geleerd van Riet Okken. Haar werkvorm is de basis van mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en werk, het is een methode die diep door alles heen gaat en staat wat mij betreft aan de basis van zelfrealisatie: bewustwording en verwerking van ingrijpende gebeurtenissen uit het verleden die ons verhinderen in onze eigen kracht te gaan staan.

Een rode draad in mijn leven is steeds weer het onderzoek naar het lichaam, dat prachtige instrument om ons hier op aarde te manifesteren. Ik ben inmiddels al meer dan 10 jaar werkzaam als massagetherapeut, ben o.a. afgestudeerd aan de Akademie voor Massage en Beweging en heb 2 jaar de opleiding gevolgd tot lichaamsgericht therapeut bij Inner life opleidingen.

Het bevrijdende pad van Yoga en Tantra is mijn weg geworden vanuit de filosofie dat het leven zelf onze grootste leermeester is met al z’n hoogte- en dieptepunten en dat we mogen leren ons te verhouden tot de voortdurend veranderende stroom van het leven en te leren leven in de diepste vorm van vrijheid. De lineages die ik hierin volg zijn o.a. de Śākta tantra traditie, de Kaula traditie en de Sri Vidya traditie en worden genoemd als stromingen binnen de nonduale Śaiva tantra traditie. Mijn leraren in deze vormen van tantra zijn o.a. Uma-Parvathi Natha, Guruji Sri Amritananda Natha Saraswati van Devi Puram, Jacqueline Snelder van Inner life opleidingen en Carla Verberk en Remmelt van Kleef van het Centrum voor Tantra.

Ik noem mijzelf ook een priesteres van de Moedergodin. Ik volg daarin o.a. de lineage van Sri Vidya, een tantrische stroming waarin het vrouwelijke principe wordt gezien als de manifestatie waar alles uit voort komt. Een verademing voor mij (als dochter van een dominee), om me het goddelijke ook als vrouwelijk te kunnen voorstellen. Sinds een aantal jaren ben ik als priesteres verbonden aan de 13 Moon Mysterie School, Maria Magdalena en de Sisterhood of the Rose en aan de Emerald Temple, waar ik als ‘scent priestess’ of geur priesteres opgeleid ben om met de heilige tempel oliën te werken. Als priesteres werk ik met het creëren van een ‘ceremonial space’ en verbind ik me o.a. middels puja, homam, mantra’s en meditatie met De Bron, met dat aspect van ons dat universeel en vol liefde is voor al wat leeft.